BuildTak nu este tocmai numele unei companii producătoare de accesorii pentru imprimarea 3D. Cu toate acestea, cei de la Ideal Jacobs Corp, confruntați cu problema desprinderii pieselor imprimate 3D prin tehnologie FDM în atelierele proprii, au simțit nevoia să inventeze ceva pentru a rezolva problema. Așa a apărut folia BuildTak.
Dacă ai asemenea probleme, nu e nevoie să inventezi nimic. Doar să îți alegi folia care se potrivește ca dimensiuni cu masa imprimantei tale 3D.

BuildTak

BuildTak
BuildTak
BuildTak
BuildTak

Ai probleme în a păstra piesele lipite pe masa de imprimare până când sunt gata? Te-ai săturat să tot pui bandă albastră sau Kapton? Nu vrei să te încurci cu tot felul de spray-uri sau lipiciuri? BuildTak îți oferă o soluție la toate acestea. Este o folie de plastic subțire și durabilă care se lipește pe masa de imprimare. Ea prezintă o suprafață de imprimare optimă pentru ca piesele să adere la ea pe toată durata imprimării, pentru ca la final să permită o detașare ușoară, fără a lăsa urme.


Instrucțiuni de montare

  1. Înlătură de pe masa de imprimare orice folie utilizată anterior (bandă albastră sau Kapton)
  2. Șterge cu atenție masa de imprimare pentru a înlătura orice urme de material plastic sau soluții utilizate anterior.
  3. Alege o folie BuildTak de dimensiuni adecvate mesei de imprimare sau taie una mai mare în mod corespunzător.
  4. Înlătură hârtia de protecție albă parțial, aliniază folia BuildTak cu masa de imprimare (pe o latură pentru mesele pătrate/dreptunghiulare) și lipește-o progresiv, presând-o cu latura unui card sau cu un șpaclu și trăgând în același timp de hârtia de protecție pentru a elibera o nouă porțiune cu lipici a foliei. Este important să nu rămână bule de aer între folie și masa de imprimare, acestea afectând planeitatea suprafeței și înrăutățind (în timp) aderența foliei la masa de imprimare.
  5. Verifică și corectează alinierea și înălțimea vârfului extrudorului față de suprafața mesei de imprimare.

Sfaturi de utilizare

  • Pentru detașarea pieselor imprimate, folosește un șpaclu subțire cu muchiile finisate și colțurile rotunjite ușor.
  • Șterge periodic suprafața foliei cu un tampon umezit cu alcool izopropilic sau spirt medicinal.

Legătură către pagina producătorului