Cei de la E3D știu să facă foarte-foarte bine un lucru esențial pentru imprimarea 3D prin tehnologie FFF/FDM. Extrudoarele lor E3D vX monofilament, ajunse la versiunea 6, nu mai au probabil nevoie de prezentări. Ca să nu mai vorbim de celebrul Kraken, o adevărată uzină de extrudare a până la 4 filamente.
Între cele două au apărut numeroase versiuni, toate beneficiind de o concepție modulară, în care reutilizabilitatea unor componente importante, cum ar fi vârfurile face ca trecerea de la o variantă la alta, în funcție de necesități, să fie o simplă joacă. În plus, execuția mecanică și calitatea componentelor sunt de excepție.

E3D

Accesorii E3D
Accesorii E3D
Accesorii E3D
Accesorii E3D
Accesorii E3D
Accesorii E3D

Dacă nu ai nevoie să lucrezi la temperaturi foarte înalte, așa cum este capabil să o facă extrudorul E3D v6, atunci poți adopta o soluție mai ieftină, fără a face cu nimic rabat la performanțele de imprimare. Lite6 utilizează alinierea/izolarea filamentului cu tub de teflon și un radiator de inox.

Extrudorul Lite 6 este disponibil sub formă de kit, doar pentru filament cu diametrul de 1,75 mm, în variantă cu alimentare de la 12V sau 24V. Construcția permite utilizarea pe imprimantele 3D cu antrenare directă a filamentului sau cu tub Bowden.


Kitul conține:

 • 1 x radiator de inox (cu cuplaj încorporat pentru tubul Bowden)
 • 1 x vârf de alamă (0,4 mm)
 • 1 x bloc de încălzire din aluminiu
 • 1 x termistor Semitec 100K
 • 1 x cartuș de încălzire 25W
 • 1 x ventilator 30x30x10mm
 • 1 x 1m fir pentru conectarea termistorului
 • 4 x tuburi de conexiune de 0.75mm pentru conectarea firelor fără lipire
 • 4 x șuruburi autofiletante 3 x 16 pentru fixarea ventilatorului pe hotă
 • 1 x șurub M3x3 cu șaibă M3 pentru fixarea termistorului
 • 1 x șurub M3x10 pentru fixarea cartușului în blocul de încălzire
 • 1 x hotă pentru direcționarea aerului de la ventilator la radiator
 • 1 x bridă de plastic pentru fixarea tubului Bowden

Legătură către pagina producătorului

E3D v6 este rezultatul unei evoluţii constante în ceea ce priveşte performanţa şi ergonomia, pe care cei de la E3D au parcurs-o într-un timp extrem de scurt.


Kitul conține:

 • 1 x radiator de aluminiu (cu cuplaj încorporat pentru tubul Bowden)
 • 1 x barieră termică din oţel inoxidabil
 • 1 x vârf de alamă (0,4 mm)
 • 1 x bloc de încălzire din aluminiu
 • 1 x termistor Semitec 100K
 • 1 x cartuș de încălzire 40W
 • 1 x ventilator 30x30x10mm
 • 1 x 1m fir pentru conectarea termistorului
 • 1 x izolație din fibră de sticlă rezistentă la temperatură înaltă, pentru termistor (150 mm)
 • 2 x tuburi de conexiune de 0.75mm pentru conectarea firelor fără lipire
 • 4 x șuruburi autofiletante 3 x 16 pentru fixarea ventilatorului pe hotă
 • 1 x șurub M3x3 cu șaibă M3 pentru fixarea termistorului
 • 1 x șurub M3x10 pentru fixarea cartușului în blocul de încălzire
 • 1 x hotă pentru direcționarea aerului de la ventilator la radiator

Legătură către pagina producătorului

eShopKit v6

 

Kit extrudor E3D v6

Sunt multe lucruri de spus despre acest extrudor. Să le luăm pe rând.

Dimensiuni reduse

Este suficent să compari v6 cu versiunea anterioară v5 şi vei vedea imediat diferenţa.

Kit extrudor E3D v6

Adoptarea unui cuplaj pentru tubul Bowden, încorporat în radiatorul de aluminiu, reduce considerabil înălţimea ansamblului ceea ce conferă o mai bună libertate de mişcare în spaţiul preţios din interiorul imprimantei tale.
În plus, reproiectarea cu atenţie a radiatorului de aluminiu a condus la reduucerea înălţimii între nivelul de fixare şi vîrful de extrudare, ceea ce înseamnă un plus la înălţimea obiectelor tale.

Montare simplă şi fiabilă

Fiind vorba de un kit ale cărui componente trebuie să le montezi tu, cred că eşti de acord că vei prefera un montaj simplu, dar care în acelaşi timp să nu-ţi producă ulterior surprize.
Sunt multe detalii la care cei de la E3D s-au gândit pentru a-ţi face viaţa mai uşoară, dar poate cel mai evident este folosirea şuruburilor pentru a fixa senzorul de temperatură şi cartuşul de încălzire.

Kit extrudor E3D v6

În felul acesta, pe lângă un montaj facil, se evită problemele care pot apare atunci când, fie senzorul de temperatură, fie cartuşul de încălzire, din cauza unei fixări necorespunzătoare, ies din locaşurile lor şi pot produce incidente cu urmări uneori grave (poţi găsi pe forumuri destule relatări cu imprimante 3D incendiate de cartuşul sau rezisttenţa de încălzire).

Versatilitate

Trebuie să fii de acord că a putea schimba cu uşurinţă vârful de extrudare este un avantaj deosebit când vine vorba de a folosi imprimanta ta atât pentru realizarea de obiecte foarte mici, cât şi mai mari. Cu E3D v6 este o joacă.

Kit extrudor E3D v6

Şi bineînţeles că vrei să poţi imprima cu filament flexibil. Sau să foloseşti cu uşurinţă extrudorul tău E3D v6, atât în configuraţie cu alimentare directă, cât şi prin tub Bowden. Nimic mai simplu.

Kit extrudor E3D v6

Eficienţă termică

Până la urmă, ceea ce te interesează cel mai mult la un extrudor sunt caracteristicile sale termice. Ele determină cît de repede se încălzeşte vârful, cum reuşeşte să uniformizeze variaţiile de temperatură datorate debitelor diferite de material plastic topit în timpul procesului de imprimare, cât de repede este răcit extrudorul în partea superioară, acolo unde filamentul solid trebuie să joace rolul unui piston, atât pentru extrudare, cât şi pentru retracţie.

Kit extrudor E3D v6

Ei bine, aşa cum probabil te aşteptai, E3D v6 excelează şi aici. Proiectată şi realizată cu mare atenţie, bariera termică reuşeşte să îşi facă pe deplin datoria (ce-i drept cu preţul fragilităţii mecanice). Între blocul de încălzire performant şi radiatorul din aluminiu cu răcire activă, bariera termică pur şi simplu "rupe" temperatura în două!

Dacă te atrage mirajul imprimării 3D multi-filament, chiar dacă nu ai mai utilizat până acum extrudoare de la E3D, cu siguranţă vei aprecia performanţele şi caracteristicile mecanice şi, de ce nu, estetice ale Chimerei.

Controlul foarte bun, atât mecanic, cât şi termic, exercitat asupra filamentului de plastic utilizat pentru imprimarea 3D, constituie o condiţie importantă pentru realizarea unor obiecte din două materiale diferite (de compoziţie şi/sau culori diferite).
Şi exact acestea sunt caracteristicile cele mai evidente ale conceptelor implementate de E3D în toate produsele lor.

Chimera este aşteptată să apară până la jumătatea lui 2015. Cu siguranţă îl vei găsi la noi!


Legătură către pagina producătorului

Dacă te atrage mirajul imprimării 3D multi-filament, chiar dacă nu ai mai utilizat până acum extrudoare de la E3D, vei fi surprins de Cyclops.

Să poţi amesteca două culori sau, de ce nu, două materiale, este o idee destul de atractivă. Poate că cei de la E3D nu au fost primii care s-au gândit la ea, dar cu siguranţă sunt primii care produc un extrudor remarcabil pentru aşa ceva.

Cyclops este aşteptat să apară până la jumătatea lui 2015. Cu siguranţă îl vei găsi la noi!


Legătură către pagina producătorului

Volcano este soluția oferită de E3D pentru o imprimare mai rapidă. Dacă vrei să realizezi obiecte mai mari în mai puțin de jumătate decât în mod obișnuit și cu o rezistență considerabil sporită, atunci Volcano este exact ceea ce îți trebuie!

Volcano îți permite să imprimi straturi cu grosime mai mare, prin vârfuri cu extruziune de diametru mai mare și să extrudezi mai mult material în fiecare secundă. Aceasta conduce la reducerea dramatică a timpului de imprimare. În mod suplimentar, lățimea mai mare a traseelor de material extrudat prin Volcano permite o adeziune mai bună a straturilor, ceea ce conferă rezistență sporită. În final se obțin obiecte deosebit de rezistente și care dau impresia de soliditate mai bună în comparație cu cele obținute cu un extrudor obișnuit.

Imprimantele 3D devin din ce în ce mai mari și același lucru se întâmplă cu obiectele care pot fi realizate cu ele. Totuși, pe măsură ce obiectele devin mai mari, timpul necesar pentru realizarea acestora crește exponențial. Volcano face ca imprimarea 3D a obiectelor de mari dimensiuni să fie viabilă, prin reducerea timpilor de imprimare la mai puțin de jumătate în comparație cu imprimarea 3D obișnuită.

Prin combinarea vitezei cu rezistența, Volcano permite obținerea unor cu totul alte categorii de obiecte, cum ar fi suporturi pentru rafturi, imprimante 3D RepRap de mari dimensiuni sau chiar mobilier. Probabil te gândești că obiectele imprimate cu o grosime mare a stratului nu vor arăta prea atrăgător sau nu vor fi prea exacte dimensional. Dimpotrivă, straturile mai groase conferă o aparență foarte netedă, chiar strălucitoare. În plus, cu o imprimantă 3D bine calibrată, poți obține cu ușurință o precizie dimensională de +/- 0,1 mm.

Kitul Volcano conține tot ceea ce ai nevoie pentru a începe să explorezi imprimarea 3D în formate mari. Pachetul Eruption este un supliment pentru extrudorul tău E3D, crescându-i viteza de imprimare și de topire a filamentului și îmbunătățind adeziunea straturilor obiectelor realizate. Este compatibil cu toate extrudoarele E3D cu vârf pentru fiecare filament.


Kitul conține toate componentele pentru transformarea extrudorului tău E3D într-un Volcano. Pachetul Eruption îți oferă posibilitatea să dotezi extrudorul tău cu un set versatil de vârfuri.

 • 1 x barieră termică din oțel inoxidabil
 • 4 x vârfuri de alamă (0,60 mm, 0,80 mm, 1,00 mm, 1,20 mm)
 • 1 x bloc de încălzire din aluminiu
 • 1 x termistor Semitec 100K
 • 1 x cartuș de încălzire 12v 40W
 • 1 x izolație din fibră de sticlă rezistentă la temperatură înaltă, pentru termistor (150 mm)
 • 4 x tuburi de conexiune de 0.75mm pentru conectarea firelor fără lipire

Legătură către pagina producătorului

Vârfurile utilizate de majoritatea extrudoarelor E3D au același format, putând fi schimbate cu ușurință pentru a adapta rezoluția și viteza de imprimare la cerințele tale.

Diametru
extruziune
mm
AplicațiePuncte de
identificare*
0.25precizie ridicată, imprimare mai lentă0
0.301
0.352
0.40uz curent3
0.60 precizie mai scăzută, viteză mai mare4
0.805

* Punctele de identificare sunt imprimate pe flancurile profilului hexagonal al vârfului.


Legătură către pagina producătorului

eShop0,25/ 0,30/ 0,35/ 0,40/ 0,60/ 0,80 mm

 

E3D vârf v6

Vârfurile utilizate de majoritatea extrudoarelor E3D au același format, putând fi schimbate cu ușurință pentru a adapta rezoluția și viteza de imprimare la cerințele tale.
Dacă ai nevoie de un vârf mai rezistent, care să facă faţă cu brio unor materiale mai abrazive (de exemplu, cele care înglobează pulberi metalice sau fibră de carbon), atunci vârfurile de inox sunt exact ce îţi trebuie.

Diametru
extruziune
mm
AplicațiePuncte de
identificare*
0.25precizie ridicată, imprimare mai lentă0
0.40uz curent3
0.80precizie mai scăzută, viteză mai mare5

* Punctele de identificare sunt imprimate pe flancurile profilului hexagonal al vârfului.


Legătură către pagina producătorului

eShop0,25/ 0,40/ 0,80 mm

 

E3D vârf v6 inox