Materialele termoplastice armate cu fibre sunt o categorie de materiale industriale în curs de dezvoltare, cu proprietăți de înaltă performanță, ceea ce le face o soluție valoroasă pentru aplicații industriale de vârf. De aceea, Raise3D a elaborat o lucrare științifică (White Paper) care tratează pe larg avantajele tehnice ale acestor materiale și imprimante 3D.

Cităm din corpul lucrării:

„Tehnologia de imprimare FFF cu materiale termoplastice armate cu fibre trebuie să posede o capacitate mult mai mare, atât în ce privește materialele, cât și tehnologia de imprimare 3D în sine. Raise3D a conceput această tehnologie prin crearea de filamente industriale și reproiectarea mecanismului de imprimare FFF. Raise3D a proiectat RMF500 și E2CF, primele două modele din familia sa de imprimante pentru producția cu materiale termoplastice compozite la scară mare și, respectiv, la scară mică.”

Concluzia lucrării:

„Ca parte a unei tendințe în creștere, dezvoltarea soluțiilor de imprimare FFF pentru materialele termoplastice armate cu fibră este de așteptat să evolueze constant în ce priovește eficiența costurilor, performanța și ADN-ul materialelor. Pe scurt, imprimarea FFF cu termoplastice armate cu fibre facilitează net obținerea de:

  • Piese și componente cu rezistență de calitate industrială
  • Componente cu greutate mai mică față de componentele metalice și polimerice solide
  • Proprietăți extrem de căutate în industria auto și aerospațială”

Aflați mai jos mai multe informații despre imprimarea 3D cu materiale termoplastice armate cu fibre din White Paper-ul Raise3D:

Imprimarea 3D cu materiale termoplastice armate cu fibre