De ce școlile au nevoie de imprimare 3D

Potrivit cercetărilor, industria de imprimare 3D este de așteptat să aibă o creștere medie de 21% din 2021 până în 2028, în principal datorită cererii crescute de imprimante 3D și servicii de imprimare 3D în diverse domenii. Fabricația aditivă și tehnologiile 3D sunt viitorul și acest viitor a început deja.

De aceea, de-a lungul anilor, noi, cei de la FormWerk, am fost un susținător activ pentru a ajuta noile generații să cunoască tehnologiile și posibilitățile de imprimare 3D, deoarece aceasta este o oportunitate de aur de a familiariza studenții cu tehnologia și de a le permite să-și exercite creativitatea în timp ce învață.

Există multe beneficii ale adoptării imprimării 3D în educație și tot atâtea moduri în care profesorii și cursanții o pot folosi pentru a face învățarea distractivă și captivantă. Aici sunt câteva dintre ele.

 

Imprimarea 3D încurajează rezolvarea problemelor

Una dintre problemele cheie cu care se confruntă sistemele de învățământ din întreaga lume este aceea de a ajuta studenții să devină inovatori. Folosind imprimarea 3D, copiii învață elementele de bază ale modului în care funcționează aceste imprimante. Ei pot folosi aceste cunoștințe pentru a rezolva probleme și pentru a a depana și folosi imprimantele 3D cu foarte puțin ajutor sau chiar fără. De asemenea, procesul lor de a învăța cum să facă diverse instrumente sau dispozitive încurajează inovația. Când se confruntă cu o problemă, ei pot crea un prototip pentru a o rezolva, în loc să folosească ceva deja existent pe piață. În acest fel, își dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor și creativitatea, pe care le pot aplica în alte zone ale vieții lor.

 

Imprimarea 3D implică toți copiii

Unii copii văd învățarea ca plictisitoare, mai ales când materia nu îi motivează. Mai mult, cei cu un nivel ridicat de creativitate pot găsi lecțiile tipice obositoare și monotone. Utilizarea imprimării 3D în educație poate ajuta la implicarea tuturor copiilor. În loc să învețe mereu de la profesor, elevii pot forma grupuri pentru a genera idei despre ce să creeze folosind imprimanta 3D. De asemenea, își pot împărți între ei sarcinile precum proiectarea sau desenarea, imprimarea și prezentarea. Dacă fiecare copil participă la o sarcină care îi place, se va bucura de întregul proces de învățare. De asemenea, pot fi mai proactivi în a veni cu idei și în a le implementa.

 

Imprimarea 3D completează programa

O programă care se concentrează pe cunoștințele teoretice poate reduce creativitatea și poate plictisi studenții. De asemenea, îi poate împiedica să-și exploreze interesele și să-și descopere talentele. Adoptarea imprimării 3D permite profesorilor să completeze conținutul cursului și să facă învățarea mai interesantă. Această tehnologie poate fi folosită pentru a simplifica unele subiecte și pentru a ne asigura că elevii le înțeleg. De exemplu, atunci când se predau culorile curcubeului, se poate imprima 3D un model care poate fi folosit ulterior ca referință. De asemenea, pot fi create puzzle-uri aritmetice pentru a ajuta copiii să învețe cum să rezolve probleme de matematică. O altă modalitate de a echilibra învățarea folosind imprimarea 3D este aplicarea acesteia în geografia de bază. Copiii pot realiza modele cu diferite caracteristici, cum ar fi munți, văi și sisteme solare. Apoi le pot folosi pentru a crea un eșantion de topografie a împrejurimilor lor. Deoarece cursanții se vor distra acum exersând ceea ce învață în clasă, ei pot aprecia educația. În afară de asta, ei pot dezvolta interese pentru subiecte pe care le credeau mai devreme plictisitoare.

 

Imprimarea 3D creează noi posibilități de învățare

Această tehnologie permite elevilor să experimenteze diferite idei. Acest proces îi poate ajuta să câștige curiozitate academică și să învețe din greșelile lor. Experimentarea promovează, de asemenea, dezvoltarea creierului și le permite copiilor să vadă lucrurile dintr-o perspectivă unică. Mai mult, atunci când un proiect pe care l-au creat reușește, ei câștigă încredere în munca lor și descoperă noi modalități de a se exprima. Învățarea într-un mediu vizual îmbunătățește, de asemenea, modul în care copiii înțeleg lumea. În loc să se întrebe cum funcționează obiectele, ei pot realiza modele și le pot testa cu ajutorul profesorilor lor. Făcând acest lucru, ei vor determina componentele unor lucruri pe care le folosesc acasă. Copiii înțeleg, de asemenea, cum părțile separate se combină pentru a permite unui instrument sau obiect să îndeplinească o anumită funcție. De exemplu, pot descoperi cum funcționează un tren atunci când fac vagoane și le unesc cu sfori sau fire. Un astfel de proiect îi va ajuta să-și dezvolte logica prin traducerea desenelor vizuale în elemente tangibile.

 

Imprimarea 3D încurajează înclinațiile artistice

Utilizarea imprimării 3D în educație poate ajuta elevii să dobândească diferite abilități artistice. De exemplu, atunci când își desenează schițele pe hârtie, pot învăța să schițeze, să deseneze și chiar să picteze. În afară de asta, vor înțelege cum să amestece diferite culori pentru a obține nuanța dorită. Un alt mod în care tehnologia 3D încurajează arta este să le permită copiilor să vizualizeze produsul final înainte de a-l imprima. În acest fel, ei pot găsi modalități de a îmbunătăți designul înainte de a realiza prototipul. Cu ajutorul unui instructor, aceștia pot, de asemenea, să evalueze diferite modele, apoi să stabilească pe care doresc să-l imprime. Realizarea de modele virtuale poate stimula imaginația, care este o abilitate artistică vitală. Procesul de brainstorming permite, de asemenea, cursanților să dezvolte un nivel ridicat de creativitate. De asemenea, ei vor dobândi noi abilități cognitive și vor fixa și detalia ceea ce au învățat deja la clasă.

 

Imprimarea 3D facilitează învățarea practică

Un mediu de învățare practic îi încurajează pe studenți să ia parte la diferite proiecte. De asemenea, le permite copiilor mici să înțeleagă experiențele și situațiile din viața reală prin demonstrație. Cu imprimarea 3D, este ușor să creezi un mediu practic pentru aproape toate subiectele. Tehnologia poate fi folosită pentru a realiza obiecte ilustrative, ceea ce va permite elevilor să înțeleagă mai bine diferitele subiecte. De exemplu, atunci când învață despre continente, ei pot tipări modele și le pot folosi pentru identificare. Pe de altă parte, pot face păpuși pentru a înțelege diferite părți ale corpului. Prin stabilirea unui mediu de învățare bazat pe practică, elevii pot dobândi cunoștințe prin explorare. În afară de asta, profesorii îi pot motiva să ia parte la toate disciplinele și proiectele comune.

 

Programul nostru de sponsorizare educațională

Smart Labs

FormWerk și-a început Programul de Sponsorizare Educațională în 2019, când ONG-ul INACO (Inițiativa pentru Competitivitate) și-a unit forțele cu FormWerk pentru a crea Proiectul Smart Labs: o platformă integrată de învățare care oferă școlilor o gamă completă de tehnologii 3D (software de modelare, imprimante 3D, scanere 3D, roboți, termoformatoare, ochelari de protecție VR, monitoare interactive). Proiecte finalizate: Școala 45 Titu Maiorescu, sect. 1 si Liceul Ion Cuza, sect. 3.

Proiectul Smart Labs a culminat cu Parcul Științific Măgurele, creat ca un hub pentru școlile din tot județul Ilfov.

 

În sprijinul colegiilor naționale

Robotica Sovatech

O altă inițiativă a Programului de Sponsorizare Educațională a FormWerk a fost echipa de robotică a Colegiului Național Grigore Moisil, SovaTech Robotics. Acești studenți talentați s-au clasat anul acesta pe locul trei la secțiunea Design Award a competiției de robotică First Tech Challenge România, organizată de Asociația „Nație prin educație”, ca parte a celui mai cuprinzător program național de robotică educațională dedicat liceenilor. Pentru noi, aceasta este o sponsorizare care continuă până în prezent și se va desfășura și în 2023.

Colegiile Mihai Viteazul & Sf. Sava

Într-o zi, 15 copii au apărut la showroom-ul nostru. Era întregul Club de Robotică al Colegiului Național Mihai Viteazul. Le-am făcut un tur complet al showroom-ului nostru și o prezentare ad-hoc a imprimantelor 3D, materialelor și tehnologiei de imprimare 3D (despre care am fost surprinși să vedem cât de multe știau deja). Deoarece veniseră la noi pentru ajutor, ne-am oferit cu plăcere sprijinul: bobine de filament, diverse modele de imprimante 3D Creality și multe sfaturi. Și apoi am făcut același lucru pentru Clubul de Robotică de la Sf. Colegiul National Sava.

 

Prima noastră echipă de internship

Anul acesta am implementat un alt proiect de vis al nostru: am alcătuit prima noastră echipă de internship, formată din trei studenți de la Colegiul Național Mihai Viteazul și unul de la Universitatea Politehnică din București. Echipa lucrează în prezent la proiectarea și construirea unui braț robotic. FormWerk a furnizat fiecăruia dintre ei o imprimantă 3D Creality Ender Pro și filament cu care să experimenteze și le supraveghează dezvoltarea proiectului.

 

Atelier de idei și proiecte

În luna august, FormWerk s-a numărat printre sponsorii Școlii de vară organizate de Asociația Atelier de Idei și Proiecte, din cadrul Universității Sapientia din Târgu Mureș, ajutând elevii de liceu să experimenteze imprimarea 3D.

 

Laborator de imprimare 3D

La FormWerk, credem în Magic Of Making, așa că am făcut magia să se întâmple cu Laboratorul de Imprimare 3D de la Facultatea de Utilaj Tehnologic din cadrul Universității Tehnice de Construcții Civile București.

Am furnizat laboratorului de imprimare 3D FormWerk:

  • O imprimantă carteziană la scară largă RepRap X400
  • O imprimantă Delta de dimensiuni medii FLSUN QQ S Pro
  • O mini imprimantă Kossel Delta
  • Douăsprezece imprimante carteziene Wanhao i3, modernizate cu hot ends complet metal

Și acesta este doar începutul.

 

In concluzie

Posibilitatea de a introduce imprimante 3D în școli și a le permite elevilor să-și vadă visele și design-urile că prind viață este o perspectivă interesantă și una pe care mulți profesori ar dori să o poată oferi. Din păcate, pentru mulți, adoptarea unor tehnologii costisitoare nu este la îndemână. Cu toate acestea, cu sponsorizare, nu există niciun motiv pentru care o imprimantă 3D nu poate deveni parte a procesului de învățare din școli.

Utilizarea imprimării 3D în clasă le permite copiilor să exploreze și să-și dezvolte abilități esențiale. Scopul principal al sponsorizărilor educaționale FormWerk este să ajute și să sprijine școlile, oferind resurse și ajutor și sprijin profesional comunității educaționale. Vă oferim toate serviciile și instrumentele de care aveți nevoie pentru a încorpora această tehnologie în cursurile dvs.

 

Yannick Bastian

Fondator și CEO FormWerk