De la lansarea ideaMaker în 3 ianuarie 2016, evoluția sa a fost aproape continuă. De șapte ani, ideaMaker a fost mereu disponibil gratuit pentru public și deschis personalizării profillelor, nelimitându-se doar la imprimantele Raise3D. Astăzi, istoria ideaMaker este poate mai lungă chiar decât experiența unor veterani ai comunității de imprimare 3D. Caracteristicile legate de structurile de suporți sunt, de asemenea, cele mai discutate dintre caracteristicile clasice ale ideaMaker.

Generarea structurilor de suporți

Generarea structurilor de suporți este un subiect inepuizabil în imprimarea 3D FFF, deoarece utilizatorii nu sunt niciodată mulțumiți de performanța și abordarea curentă. ideaMaker a tratat întotdeauna generarea structurilor de suporți ca fiind unul dintre cele mai importante subiectele de pe piață.

Aici prezentăm mai multe funcții de generare a structurilor de suporți care au adus multă valoare utilizatorilor, inclusiv introducerea a 8 funcții majore: Manual Support, Extruder for Different Support, Support Fill Type, Optimized Support Generation, Adaptive Support, Support Structure by Modifier, Solid Base Layers, and Dense Support.

  1. Manual Support, versiunea 2.2.3-23 august 2016

Utilizatorii pot seta manual suporții și au opțiunea de a-i personaliza. Când utilizatorii selectează funcția Auto-Support pentru a genera suporți, unii suporți ar putea fi redundanți sau ar putea fi necesară adaugarea de suporți suplimentari pentru a imprima mai bine. Cu această funcție, suporții sunt generați automat de software și uneori nu sunt suficient de flexibili pentru a satisface cerințele speciale ale utilizatorului. În cazurile în care utilizatorii nu își pot îndeplini cerințele reale de imprimare folosind funcția Auto-Support, aceștia pot folosi funcția Manual Support pentru personalizare, putând astfel să adauge, să ștergă și să editeze suporții manual.

Actualizat de la versiunea 3.5.0 Beta-24 octombrie 2019

Versiunea 3.5.0 Beta din 2019 actualizează funcția Manual Support. Înainte de această actualizare, atunci când utilizatorul scalează și rotește modelul, suportul manual poate fi fixat doar în poziția inițială și nu poate urma modelul pentru scalare și rotire. După actualizare, atunci când utilizatorii activează această funcție, suportul manual poate, de asemenea, să urmeze modelul pentru scalare și rotire, ceea ce face ca opțiunile de slicing să fie mai flexibile.

Adăugați, ștergeți și editați suporți:

Rotiți și scalați suporți:

  1. Extruder for Different Support, versiunea 3.6.1-30 iunie 2020

Utilizatorii pot alege dacă să imprime suportul cu extrudorul stâng sau drept, putând folosi pentru suporți un material diferit de cel pentru imprimarea modelului propriu-zis.

Aceasta permite utilizatorilor să selecteze extrudorul potrivit pentru a imprima suporți, dacă aceștia trebuie imprimați dintr-un material diferit. Cu alte cuvinte, atunci când selectează extrudorul drept pentru a imprima corpul principal al modelului, utilizatorii pot selecta și extrudorul stâng pentru a imprima cu materialul pentru suporți.

  1. Support Fill Type: au fost adăugate modurile rectiliniu, triunghiular și rotit circular, versiunea 3.5.0 Beta-24 octombrie 2019

Utilizatorii pot alege dintr-o gamă mai largă de tipuri de umplere pentru suporți, pe lângă cele originale. Când imprimați suporți detașabili, aveți nevoie de o imprimare rapidă, sau suporții ar trebui să poată fi îndepărtați mai bine, puteți alege tipuri de umplere mai lejere (Lines, Rectilinear, Concentric). Utilizatorii pot alege, de asemenea, un tip de umplere mai stabilă (Cubic, Grid, Triangle, Honeycomb, Gyroid) atunci când imprimă suporți solubili și în cazurile în care viteza este mai puțin necesară.

  1. Solid Base Layers, versiunea 3.0.5-18 decembrie 2017

Utilizatorii își pot îmbunătăți rata de succes a imprimării utilizând funcția Solid Base Layers. Înainte de introducerea acestei caracteristici, utilizatorii imprimau suporți goi pe dinăuntru, ceea ce micșora rata de succes a imprimării. Prin utilizarea Solid Base Layers, stabilitatea suporților crește. Utilizatorii pot seta numărul de straturi, primele straturi ale suporților fiind structuri solide, ceea ce asigură o rată de succes mai mare.

  1. Optimized Support Generation, versiunea 4.2.3 până la 25 ianuarie 2022

Utilizatorii pot folosi funcția Horizontal Extension pentru a extinde acoperirea suporților în direcția XY a zonei stâlpilor de susținere, crescând astfel stabilitatea suporților. Când se utilizează funcția Optimized Support Generation, utilizatorii pot roti modelul și suporții perpendiculari pe baza de imprimare se vor înclina, ceea ce economisește material și timp de imprimare dacă este activată aceeași valoare a extensiei orizontale pentru suporți.

Model original, valoare de extensie orizontală setată la 1:

Rotiți modelul cu 30° de-a lungul axei Y, valoarea extensiei orizontale setată la 1:

  1. Adaptive Support, versiunea 3.5.0-Beta 24 octombrie 2019

Utilizatorii pot seta în mod adaptiv raportul de umplere pentru structura de suporți. Cu cât structurile de suporți sunt mai aproape de modelul imprimat, cu atât poate fi setat un raport de umplere mai mare. Cu cât sunt mai îndepărtate, cu atât poate fi setat un raport de umplere mai mic. Dacă imprimarea unui model necesită o perioadă lungă de timp, utilizatorii pot folosi parametrii funcției Adaptive Support; astfel suporții vor fi imprimați cu densitate mică pe dedesubt și mare pe exterior, pentru a asigura un contact bun, ceea ce îi ajută pe utilizatori să economisească timpul de imprimare și materialul pentru suporți.

Suporți imprimați cu densitate mică pe dedesubt și mare pe exterior:

  1. Support Structure by Modifier, versiunea 3.4.0 Beta-29 martie 2019

Utilizatorii pot modifica structura de imprimare a suporților pentru zona selectată utilizând funcția Support Structure by Modifier. Utilizatorii personalizează structura de imprimare astfel: selectează un grafic de modificare, îl plasează în zona în care structura de suporți trebuie modificată, modifică Support Structure, adaugă setările de modificare pentru zona necesară și modifică parametrii. Utilizatorii pot, de asemenea, să ajusteze parametrii suporților conform cerințelor lor pentru anumite zone, ceea ce va ajuta la economisirea de material și timp de imprimare.

  1. Dense Support, versiunea 2.2.1 – 6 iulie 2016

Când utilizatorii imprimă modele cu suporți, uneori există semne de contact vizibile în zona în care suporții ating modelul. Cu funcția Dense Support, utilizatorii pot seta parametri care asigură o suprafață mai netedă a suporților modelului, precum și o suprafață de contact a modelului mai bună după ce suporții au fost îndepărtați.

Concluzie

Acestea au fost caracteristicile și valorile legate de generarea structurilor de suporți în ideaMaker din 2016 până acum.

Principalul motiv pentru care utilizatorii adaugă suporți unui model este pentru a îmbunătăți rata de succes și rezultatele imprimării. Așa cum am menționat deja în acest articol, utilizatorii care au folosit caracteristicile de generare a structurilor de suporți cu ideaMaker au obținut rezultate într-adevăr neașteptate de imprimare la standarde înalte.

Echipa ideaMaker inovează și dezvoltă continuu funcții dedicate utilizatorilor și primește feedback excelent de la utilizatori. În viitor, ideaMaker va continua să se concentreze pe experiența utilizatorilor și să fie călăuzită de feedback-ul lor pentru a lansa funcții mai comode, mai practice și mai puternice.

Raise3D Romania