Evenimentul de referință marchează debutul companiei în imprimarea 3D cu rășini fotopolimerice, pre-vânzarea începe acum.

Raise3D, furnizorul flexibil de soluții pentru fabricație, dezvăluie astăzi noua sa soluție DF2 la Formnext. Este un nou moment de referință în portofoliul lor extins de imprimare 3D profesională și industrială, marcând debutul lor în imprimarea 3D cu rășini fotopolimerice. Soluția DF2, bazată pe tehnologia de imprimare Digital Light Printing (DLP), promite viteze rapide de imprimare, suprafețe rafinate, precizie înaltă și fiabilitate remarcabilă. A fost meticulos proiectată pentru prototipuri de inginerie, ajutoare de fabricație și producție în volum mic, cu o selecție diversă de rășini de înaltă calitate. Soluția DF2 oferă un flux de lucru verificabil pentru a reduce timpul de muncă și pentru a optimiza utilizarea imprimării 3D cu rășini în producție.

„Obiectivul nostru a fost întotdeauna să facem din imprimarea cu rășini un proces fără probleme pentru producție, cu repetabilitate de neegalat, calitate deosebită și viteză remarcabilă. Cu soluția DF2, suntem mândri că am realizat un pas solid în această direcție,” a declarat CEO-ul Raise3D, Edward Feng.

Pre-vânzarea pentru soluția DF2 va începe pe 7 noiembrie 2023. Clienții pot beneficia de o reducere exclusivă de 10% la toate comenzile plasate între 7 și 30 noiembrie 2023. Se preconizează că va începe să fie livrată clienților în primul trimestru al anului 2024.

Soluția DF2

Soluția DF2 oferită de Raise3D este un flux de lucru cuprinzător de imprimare 3D care cuprinde diverse componente cheie. Imprimanta 3D Raise3D DF2, o imprimantă DLP (preț recomandat €4,999/$4,999), este proiectată pentru a produce piese de înaltă rezoluție în volum mic, cu precizie și repetabilitate. Aceasta realizează acest lucru prin intermediul sistemului său fiabil de ridicare pe axa Z, prin gestionarea eficientă a materialului, prin incinta încălzită, sistemul optic de înaltă calitate, tehnologia avansată Anti-Aliasing și tehnologia Air-Peel pentru detașarea ușoară a straturilor.

În plus, soluția include Raise3D DF Wash (preț recomandat €1,399/$1,599), un dispozitiv automat de curățare cu spălare cu două turbine și simularea spălării manuale, împreună cu un sistem de uscare cu aer cu ventilator dublu. Acest sistem de curățare este compatibil cu diverși agenți de curățare precum alcool, IPA, TPM și apă. În plus, Raise3D DF Cure (preț recomandat €1,599/$1,899) este o stație avansată de polimerizare echipată cu profile multiple de polimerizare UV și încălzire, utilizând surse duble de polimerizare la diferite lungimi de undă (365/385/405 nm) pentru o eficiență optimă de polimerizare. Împreună, aceste componente creează un proces de imprimare 3D fluid și eficient.

În ceea ce privește materialele, Raise3D oferă Raise3D Resins, o gamă diversificată de rășini adaptate diverselor aplicații specifice, cu opțiuni suplimentare ce vor introduse în viitorul apropiat. Rășina Standard, disponibilă în prezent în culoarea alb și curând urmând să fie extinsă pentru a include mai multe culori, prezintă o finisare mată prietenoasă pentru utilizator, făcând-o ideală pentru prototipare și realizarea modelelor detaliate. Rășina Tough 2K se evidențiază prin durabilitatea și rezistența la impact, comparabilă cu ABS, făcând-o o opțiune potrivită pentru componente care suportă încărcături, cum ar fi dispozitivele de fixare și carcasele.

Pentru cei care au nevoie de rezoluție ultra-înaltă, rășina High Detail, disponibilă în culoarea caisei și în curând și într-o variantă transparentă, surprinde detalii complexe și oferă o finisare mată pregătită pentru pictură și placare directă, făcând-o perfectă pentru modele complexe și opere de artă foarte detaliate. În plus, rășina Rigid 3K, cu proprietăți asemănătoare termoplasticelor armate cu fibră de sticlă, oferă o rigiditate ridicată și o rezistență excelentă la temperatură și substanțe chimice, făcând-o ideală pentru imprimarea de piese cu pereți subțiri. Pentru a simplifica procesul de imprimare DLP în cadrul soluției DF2, Raise3D oferă software-ul ideaMaker Slicing, care include, printre alte funcții avansate, anti-aliasing, asistență automată, compensarea conturului, detectare a ventuzelor, generare de texturi și reducerea dimensiunii Gcode.

Raise3D își continuă dedicarea pentru inovație printr-o investiție continuă în dezvoltarea rășinilor. O varietate largă de materiale se află în perspectivă, cum ar fi rășina rezistentă la temperaturi înalte, potrivită pentru piese destinate utilizării la temperaturi ridicate, care satisfac nevoia de aplicații speciale și contribuie la progresul tehnologic.

Compania recunoaște rolul esențial pe care dezvoltarea rășinilor îl joacă în progresul aplicațiilor de imprimare 3D. Din acest motiv, Raise3D este mândră să adauge dezvoltarea de rășini ca o competență de bază în cadrul organizației lor, cu o continuă realocare a resurselor interne pentru a o propulsa.

În plus, Raise3D este mândră să colaboreze cu parteneri strategici precum Henkel și BASF Forward AM. Cu introducerea soluției DF2, Raise3D a validat cu succes o gamă largă de materiale, inclusiv LOCTITE 3D IND405™ și LOCTITE 3D PRO476™, Ultracur3D® RG 3280 și Ultracur3D® RG 1100 B.

Ca parte a strategiei companiei, soluția DF2 de la Raise3D va continua să susțină o platformă deschisă pentru materiale, în scopul inovației, pentru a încuraja clienții să exploreze noi posibilități în imprimarea 3D cu rășini. Odată cu lansarea soluției DF2, Raise3D anunță cu bucurie programul ORP (Open Resin Program). Acesta este rezultatul colaborării dintre Raise3D și producătorii de rășini pentru identificarea și selectarea rășinilor cu performanțe de top pentru soluția DF2 de la Raise3D.

Avantaje și caracteristici ale DF2

Raise3D evidențiază mai multe avantaje și caracteristici care disting soluția DF2, inclusiv (1) operațiuni ușor de urmărit și efectuat, (2) calitate superioară a imprimării, (3) fiabilitate îmbunătățită și (4) flux de lucru eficient și sigur.

Operațiunile ușor de urmărit și efectuat sunt posibile datorită tehnologiei Smart Build Plate: placa de construcție inteligentă se integrează perfect cu dispozitivele de postprocesare, datorită etichetelor RFID încorporate care înregistrează tipul de rășină utilizat, în plus față de setările de spălare și polimerizare. Acest lucru permite operatorilor să gestioneze fazele de spălare și polimerizare cu ușurință, indiferent de familiaritatea lor cu produsele fabricate.

Gestionearea optimizată a rășinii vine cu funcții precum reumplerea automată a rășinii, recunoașterea automată a materialelor (rășinilor), monitorizarea ultrasonică a nivelului lichidului și asistența la curățarea cuvei de rășină. În plus, imprimările mai rapide și mai bune sunt posibile datorită tehnologiei Air-Peel de la Raise3D, care reduce semnificativ forța de desprindere, făcând ca îndepărtarea stratului de pe film să fie mai rapidă în timpul imprimării. Această inovație este susținută de un film de aer ultra-subțire, care facilitează desprinderea mai lină și îmbunătățește viteza de imprimare și proprietățile izotrope ale produselor imprimate.

Raise3D promite, de asemenea, o calitate superioară a imprimării prin utilizarea de componente optice optime: acestea minimizează pierderile și elimină dispersia, asigurând reproducerea cu claritate a straturilor, pentru cea mai bună durabilitate și calitate a imaginii. Cu o rezoluție de 78,5 μm XY Pixel și 2560 x 1440, DF2 poate obține imprimări detaliate și netede de fiecare dată, datorită nu numai hardware-ului superior, ci și integrării tehnologiei avansate Anti-Aliasing. De asemenea, suportul lattice inteligent de generația a treia asigură o rată ridicată de succes a imprimării, reducând probabilitatea erorilor operatorului. Structura avansată de suporți este, de asemenea, proiectată pentru a minimiza urmele reziduale, reducând necesitatea șlefuirii sau finisării post-imprimare.

Soluția DF2 este construită cu componente de înaltă calitate pentru utilizare îndelungată și claritate excelentă a imaginii. Motorul de lumină central are surse de lumină cu LED-uri atent selecționate, un cip DMD dedicat pentru imprimarea 3D la 405 nm și o lentilă de sticlă cu distorsiune redusă optimizată pentru tehnologia DLP. De asemenea, tehnologia avansată de viziune a mașinii este folosită pentru calibrarea sistemului, asigurând acuratețe la fiecare pas. În plus, fiecare unitate sosește precalibrată din fabrică, pregătită pentru funcționare imediată. Incinta încălzită a imprimantei asigură temperaturi stabile esențiale pentru rezultate de imprimare consecvente, în special atunci când se utilizează rășini speciale care necesită un mediu încălzit. Designul rezistent la praf și scurgeri ale imprimantei garantează, de asemenea, o performanță susținută și durabilitate.

Sistemul de drenare automatizat cu o pompă automată ușor de utilizat și mecanismul ușii care minimizează necesitatea intervenției manuale contribuie la reducerea sarcinilor manuale. Sistemul de clătire DF Wash optimizează procesul de îndepărtare a solventului din stația de spălare, îmbunătățind eficiența curățării și minimizând contactul utilizatorului cu reziduurile chimice. În plus, zona spațioasă de polimerizare a DF Cure poate găzdui modele mari, iar polimerizarea cu lungimi de undă multiple asigură compatibilitatea cu diverse rășini.

Preluare după Voxel Matter, autor Davide Sher, 7 noiembrie 2023