Echipată cu un sistem de control al mișcării, seria Pro3 HS obține o viteză, precizie și acuratețe îmbunătățite, simplificând fabricarea componentelor mari din materiale compozite. Filamentele Hyper Core de la Raise3D prezintă un miez interior dens în fibre, cu fibre de carbon bine aliniate, îmbunătățind conductivitatea termică și accelerând topirea filamentului în capul de imprimare.

În plus, distribuția unică a fibrelor în interiorul filamentului Hyper Core asigură că mai puține fibre ies în relief pe suprafață, optimizând retenția de energie termică reziduală în miezul bogat în fibre. Această inovație îmbunătățește procesele de întărire și sudare a polimerilor între linii și straturi adiacente, ducând la îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește rezistența pe axa Z, calitatea suprafeței de imprimare și longevitatea duzei imprimantei.

Potrivit lui Edward Feng, CEO global la Raise3D, „Cu seria Pro3 HS, oferim acum capacități integrate de mare viteză, adaptate pentru producția de piese mari folosind materiale compozite. Motorul pas cu pas cu circuit închis îmbunătățește controlul mișcării, rezultând, pe lângă creșterea vitezei de imprimare, într-o imprimare mai precisă și mai fidelă.”

Caracteristici avansate pentru aplicații versatile

Caracteristicile cheie ale seriei Pro3 HS includ tehnologia Hyper FFF încorporată, care integrează un cap de imprimare cu debit mare și un sistem activ de reducere a vibrațiilor. Acest lucru permite imprimantei să atingă viteze de imprimare de până la 300mm/s cu diverse filamente compozite. Mai mult, Raise3D a îmbunătățit precizia extrudorului și a stabilizat acuratețea mișcării în imprimantele din seria Pro3 HS. Aceste îmbunătățiri includ un motor pas cu pas cu circuit închis, cuplaje cu două diafragme și o structură optimizată a axelor, asigurând o operare mai fluidă și mai stabilă.

În plus, seria Pro3 HS dispune de o nouă placă de imprimare, proiectată pentru a asigura o aderență magnetică uniformă, care reduce efectiv deformarea modelelor. Această placă atinge 100°C mai rapid decât predecesoarele sale, reducând astfel perioadele de așteptare și optimizând eficiența procesului de imprimare.

Conform Raise3D, această serie facilitează imprimarea neîntreruptă prin utilizarea de cutii de stocare pentru role mari de 2.5kg. Aceste cutii permit funcționarea cu două extrudoare, pentru o operare fără cusur, containerele externe de material trecând automat la o nouă bobină, când una este epuizată.

Filamentul Hyper Core® și noul cap de imprimare vin în pachet. Fiecare livrare a imprimantelor din seria Pro3 HS include un cap de imprimare suplimentar cu debit mare, cu o duză de silicon și o rolă de filament Hyper Core® pentru a face imprimarea cu materiale compozite mai accesibilă.

Șabloane pentru filamentele Hyper Core precum ABS CF15, PPA CF25 și PPA GF25 vor fi accesibile prin intermediul softului ideaMaker 5.0.6, care acceptă seria Pro3 HS.

În plus, șabloane pentru filamentele Industrial PET CF 2.5kg Negru și Hyper Speed PLA 2.5kg Alb vor fi, de asemenea, disponibile. Compatibilitatea cu linia de filamente Hyper Core necesită actualizarea Hyper Speed și ansamblul de cap de imprimare cu duză din carbură de siliciu pentru imprimanta Raise3D Pro3.

Seria Pro3 HS este deja disponibilă pentru precomandă în Europa. Livrările sunt estimate să înceapă în septembrie.