Compania Fiber Force din Italia a lansat o gamă nouă de culori din paleta PMS (Pantone Matching System).
Este vorba pentru început de un număr de 15 culori, urmând ca în scurt timp aceasta să fie completată cu încă 16 culori.

Fiber Force intenționeză să ofere filamente de foarte bună calitatedin materialele cele mai uzuale, cum ar fi PLA sau ABS, utilizând această gamă diversificată de culori, pentru a satisface și cele mai sofisticate cerințe ale utilizatorilor.

Ca distribuitor autorizat, FORMWERK va oferi foarte curând profesioniștilor și pasionaților de imprimare 3D din România posibilitatea de a achiziționa noile filamente la prețuri foarte atractive.

Vizitează acum eShop pentru a face cunoștință cu noul tip de filament!

(13 martie 2019)

Duza de extruziune Olsson Ruby este o îmbunătățire substanțială pentru orice imprimantă 3D.

Șase motive pentru a alege Olsson Ruby

O singură duză

Olsson Ruby este potrivită pentru o gamă uriașă de materiale.
Printre materialele încercate se numără atât cele "standard", cum ar fi, PLA, ABS, PET, PA, etc., cât și cele compozite cu abrazivitate crescută datorită prezenței unor particule, cum ar fi, fibră de carbon, pulbere de oțel, tugsten, carburi, pigment fosforescent, etc.

Foarte rezistentă la uzură

Vârful din rubin permite imprimarea celor mai abrazive materiale. Aceasstă duză a fost inițial proiectată pentru imprimarea unui mterial compozit cu carbură de bor (B4C), al treilea material cunoscut ca duritate.

Conductibilitate termică excelentă

Deoarece cea mai mare parte a duzei este realizată din alamă și datorită excelentei conductibilități termice a acesteia, performanțele și debitul sunt foarte ridicate.

Performanță verificată

Aceasstă duză a fost supusă încercărilor de oameni din întrega lume, încă de la începutul anului 2016, rezultatele comunicate de aceasstă largă comunitate fiind foarte bune.

Calitatea fabricației

Olsson Ruby este fabricat, asamblat și testat într-o unitate de producție cu înalte standarde de calitate. De aceea producătorul, 3DVerkstan, garantează calitate și toleranțe de excepție.

Viteză

Utilizând duzele cu diametre mai mari sau cele pentru debit ridicat (înalte) se pot atinge debite substanțiale chiar și pentru materiale compozite cu abrazivitate mare.

Comandă acum Olsson Ruby în eShop!

(15 octombrie 2017)

Ce se întâmplă atunci când filamentul absoarbe umezeală? Materialele care absorb umezeală din aerul înconjurător sunt denumite materiale higroscopice. În medii în care umiditatea este mai mare de 20% -ceea ce nu înseamnă deloc că e prea mare umezeală- apa din aerul înconjurător este absorbită rapid de filamentul produs din materiale higroscopice, ceeea ce conduce la formarea unor legături polare în lanțul de polimeri. Atunci când filamentul este topit în capul de imprimare, umezeala practic fierbe și întrerupe curgerea normală a materialului topit prin duza de extruziune, ceea ce conduce la extruziune inconsistentă, cu discontinuități, cu bule de aer între straturi, o calitate scăzută a suprafețelor, o adeziune înrăutățită a straturilor și proprietăți mecanice nesatisfăcătoare.

Polymaker tocmai a lansat o alternativă pentru păstrarea filamentului în bune condiții pentru imprimarea 3D.

PolyBox este o cutie pentru păstrarea uscată a filamentului, având și găuri pentru preluarea filamentului către imprimanta 3D, astfel încât odată pus în cutie, filamentul poate rămâne acolo până când rola este epuizată, ceea ce minimizează riscul contaminării materialului cu umezeala din mediul înconjurător.

PolyBox are câteva pungi cu o cantitate suficientă de material absorbant pentru a menține uscat aerul din interiorul cutiei. Pe panoul frontal se află un termometru și un higrometru de precizie, care permit utilizatorului să monitorizeze condițiile din interiorul cutiei. Dispozitivul este echipat cu 4 bare prevăzute cu rulmenți pentru a permite amplasarea în interior a două role cu filament, care să se poată derula ușor pentru alimentarea în mod independent a unei imprimante cu extruziune duală sau a două imprimante. Volumul cutiei este destul de mare pentru a acomoda o rolă de până la 3 kg de filament, în cazul obiectelor mai mari sau utilizării industrialee.

Așa cum te-ai obișnuit, FORMWERK oferă și acest produs imediat după lansare, adică... acum!

Comandă acum Polymaker PolyBox în eShop.

(26 septembrie 2017)

Actualizare: Dacă sunteți curioși să aflați mai multe amănunte înainte de a vă hotărî, citiți despre primele noastre experiențe și impresii.

(31 mai 2017)

Polymaker PolySmooth™ este un filament ce prezintă caracteristici de imprimare excelente, proprietăți mecanice echilibrate și, lucrul cel mai important, obiectele realizate cu el pot fi "lustruite" prin expunere la alcooluri, cum ar fi, alcoolul izopropilic sau etanolul.

Aici intervine Polymaker Polysher™, un dispozitiv creat în mod special pentru finisarea obiectelor imprimate cu filamentul Polymaker PolySmooth™. Acesta funcționează prin acționarea unei membrane electronice, producând un aerosol din alcool într-o incintă închisă ce conține și obiectul care necesită finisare. Ceața, generată prin vibrarea moleculelor de alcool, "atacă" materialul plastic și îi conferă o suprafață fină și lucioasă.

Prin intermediul unei campanii pe platforma Kickstarter, compania Polymaker a reușit să suprafinanțeze lansarea produselor Polysher™ & PolySmooth™ cu 433% din fondurile necesare.

În urma acestui succes, Polymaker a demarat distribuția produselor respective, începând cu clienții din America și ajungând acum și în Europa.

FORMWERK a urmărit îndeaproape evoluția acestor produse revoluționare, astfel încât să le putem furniza clienților noștri cât mai repede. Drept urmare, acum puteți comanda Polymaker Polysher™ & PolySmooth™, dar grabiți-vă – stocul este limitat!

Vă invităm să cumpărați produsele în FORMWERK eShop.

(16 mai 2017)

De mai bine de 2 ani, FORMWERK vă oferă produse, servicii și soluții în domeniul tehnologiilor 3D, îndeosebi al imprimării 3D și scanării 3D.

Pentru scanarea 3D, v-am oferit cu precădere produsele și aplicația software de la David Vision Systems GmbH, datorită mai ales raportului imbatabil performanță/preț.

În vara acestui an, ca o recunoaștere a meritelor acestor produse, HP, o companie care nu mai are nevoie de prezentare, a achiziționat David.

După ce am parcurs procedura de validare și am îndeplinit cerințele administrative necesare, am devenit parteneri autorizați ai HP, cu titlul de specialiști în scanarea 3D - HP 3D Scanning Specialist, o titulatură cu care ne mândrim și a cărei valoare o vom dovedi prin produsele și serviciile oferite.

Deocamdată, produsele cunoscute deja au fost redenumite în acord cu politica de marcă a HP în gama HP 3D Scan Solutions și subgama HP 3D Scan Software , pe care bineînțeles le regăsiți și în magazinul nostru virtual.

Alături de acestea, vă oferim și soluțiile noastre proprii, care utilizează aplicația software de la HP, anume FORMWERK 3DS.

(16 septembrie 2016)

igus® a realizat primul tribo filament din lume destinat imprimării 3D.

Noul material este de până la 50 de ori mai rezistent la fricțune decât materialele convenționale destinate imprimării 3D.

igus® a cercetat în domeniul filamentelor pentru imprimare 3D în vederea furnizării unei cât mai mari flexibilități pentru utilizatori. De exemplu, aceștiapot proiecta propriile componente sau să producă prototipuri, beneficiind în același timp de durata de viață testată a materialelor igus®.

Produsul, care a fost testat intesiv și extensiv în laboratoarele de încercări ale igus®, este primul filament pentru imprimare 3D dezvoltat în mod specific pentru aplicații dinamice

Acest nou filament conferă utilizatorilor mai multă flexibilitate în proiectarea pieselor cu alunecare, chiar și prototipurile putând fi realizate rapid și cu costuri relativ scăzute.

Biblioteca de modele 3D CAD a igus® oferă acces la modele 3D deja disponibile ale produselor igus® în format STL, care pot fi descărcate și utilizate direct ca date de intrare pentru imprimarea 3D.

Produsul este disponibil în două variante: iglide®I180-PF și iglide®I180-PF și poate fi obținut din magazinul nostru.

(18 martie 2016)

German RepRap lansează o nouă imprimantă cu eficacitate volumică de invidiat - X350, la RAPID 2015 Conference & Exhibition, săptămâna aceasta.

Cu un volum de imprimare mai mult decât generos, de aproape 15 l (350x200x210 mm), X350 vine cu masă încălzită cu reglaj în 3 puncte, un extrudor capabil să imprime straturi de 0,02 mm la o viteză de până la 150 mm/s.

X350 are afisaj LCD si control local, dar si conectivitate prin WiFi cu interfață web, astfel încât poate fi accesată cu ușurință.

Imprimanta are o construcție metalică solidă, din componente de calitate, cântărește 28 kg și ocupă un volum de 600x444x517 mm.

X350 va fi disponibilă în curând și în eShop la un preț imbatabil: 13.950 RON (TVA inclus)!

(18 mai 2015)

Vino acum în eShop și ia-ți o jucărie... serioasă:
3D Pen Solo

Jucărie sau unealtă? Și una și alta!
Cu 3D Pen Solo poți deopotrivă să te joci sau să corectezi piesele imprimate 3D. Este foarte ușor și extrem de simplu de utilizat.

Și, evident, avem oofertă specială pentru tine:
3D Pen Starter Pack la preț... solo!

(12 mai 2015)

Am deschis magazinul nostru virtual unde găsești sute de produse din domeniul tehnologiilor 3D.

În primul rând, avem imprimante 3D, materiale, software și accesorii pentru acestea.

De asemenea, avem scanere 3D care completează gama de instrumente și unelte prin care poți să realizezi reproduceri ale realității.

Și, evident, avem reduceri speciale la lansare pentru tine!

(17 aprilie 2015)

Suntem bucuroși să anunțăm că am încheiat un acord de distribuție exclusivă cu FunToDo, pentru vânzarea produselor lor pe piața din România.

FunToDo concepe și produce rășini de calitate la prețuri accesibile.

Caracteristicile rășinilor sunt cu adevărat uimitoare:

 • Timp de întărire de 0,5 secunde pentru straturi de 0,02mm
 • Lungimi de undă între 225 nm și 415 nm
 • Contracție de 0.5 %
 • Rezistență ridicată la agenți chimici
 • Mirosuri reduse și iritare scăzută a pielii

Disponibile din stocul nostru la începutul lui aprilie 2015!

(25 martie 2015)

Așteptarea a luat sfârșit. Acum îți putem livra din stoc noile filamente SemiFlex de la Fenner Drives.

Vizitează pagina produselor și alege ce dorești!

(23 martie 2015)

Extrudoarele de la E3D nu mai au nevoie de prezentări.

Modularitate, simplitate, performanțe deosebite și realizare mecanică impecabilă.

La noi găsiți deja E3D v6 și vârfuri interschimbabile, precum și componente de schimb.

În curând, vor fi și Kraken, Chimera, Cyclops și Volcano!

(19 martie 2015)

Imprimanta 3D X1000 a fost concepută pentru imprimarea la calitate industrială unor obiecte de mari dimensiuni sau a mai multor obiecte mai mici. Imprimanta 3D de la German RepRap este echipată cu o masă de imprimare pentru un volum total de 1000 x 800 x 600 mm și prezintă numeroase caracteristici importante pentru aplicații industriale și o fiabilitate ridicată a procesului de imprimare:

 • Management inteligent al filamentului, cu funcție de pauză
 • Imprimare duală
 • Afișaj grafic cu control prin atingere
 • Interfață web
 • Supraveghere video

Disponibilă în curând! Inclusiv în magazinul nostru.

(12 martie 2015)

Suntem bucuroși să anunțăm că am încheiat un acord de distribuție exclusivă cu FunToDo, pentru vânzarea produselor lor pe piața din România.

FunToDo concepe și produce rășini de calitate la prețuri accesibile.

Caracteristicile rășinilor sunt cu adevărat uimitoare:

 • Timp de întărire de 0,5 secunde pentru straturi de 0,02mm
 • Lungimi de undă între 225 nm și 415 nm
 • Contracție de 0.5 %
 • Rezistență ridicată la agenți chimici
 • Mirosuri reduse și iritare scăzută a pielii

Disponibile din stocul nostru la începutul lui aprilie 2015!

(25 martie 2015)

Așteptarea a luat sfârșit. Acum îți putem livra din stoc noile filamente SemiFlex de la Fenner Drives.

Vizitează pagina produselor și alege ce dorești!

(23 martie 2015)

Extrudoarele de la E3D nu mai au nevoie de prezentări.

Modularitate, simplitate, performanțe deosebite și realizare mecanică impecabilă.

La noi găsiți deja E3D v6 și vârfuri interschimbabile, precum și componente de schimb.

În curând, vor fi și Kraken, Chimera, Cyclops și Volcano!

(19 martie 2015)

Imprimanta 3D X1000 a fost concepută pentru imprimarea la calitate industrială unor obiecte de mari dimensiuni sau a mai multor obiecte mai mici. Imprimanta 3D de la German RepRap este echipată cu o masă de imprimare pentru un volum total de 1000 x 800 x 600 mm și prezintă numeroase caracteristici importante pentru aplicații industriale și o fiabilitate ridicată a procesului de imprimare:

 • Management inteligent al filamentului, cu funcție de pauză
 • Imprimare duală
 • Afișaj grafic cu control prin atingere
 • Interfață web
 • Supraveghere video

Disponibilă în curând! Inclusiv în magazinul nostru.

(12 martie 2015)

Comunitatea 3D Hubs din București organizează un nou eveniment demonstrativ, de data asta dedicat, cum altfel - mărțișorului. Vor fi prezenți membri ai comunității cu imprimantele lor, care vor produce, ce altceva decât - mărțișoare! Evenimentul va avea loc la Facultatea de Inginerie a Instalațiilor, pe 27 februarie, de la ora 11:00. Detalii despre eveniment, precum și informații de ultimă oră puteți afla de pe paginile dedicate acestuia:

Vom fi și noi acolo. Vă așteptăm cu drag!

(18 februarie 2015)

ColorFabb a anunțat primul lor filament special pe baza polimerului the Amphora 3D - XT-CF20. Filamentul este ranforsat cu 20% fibră de carbon prelucrată special și este foarte potrivit pentru obiecte care necesită o tărie deosebită. După imprimare, obiectele imprimate cu XT-CF20 au un aspect mat deosebit.

Trebuie acordată o atenție specială faptului că fibrele de carbon au o acțiune abrazivă. În general, aceestea vor accelelra uzura vărfurilor de extruziune din alamă, mult mai repede decât alte materiale. De aceea, se recomandă utilizarea unor vârfuri din oțel inoxidabil sau din aliaje de cupru mai rezistente.

Este de așteptat să fie disponibil la sfârșitul lui februarie!
Chiar și la noi!

(9 februarie 2015)

După bronzeFill și copperFill, ColorFabb ne uimește cu un nou filament metalic: brassFill

Este bazat pe o formulă proprie complet nouă și pemite obținerea prin imprimare 3D a obiectelor cu aspect auriu.

În curând va fi disponibil și la noi!
Trebuie să sosească!

(1 februarie 2015)

Fenner Drives anunță că NinjaFlex, excepționalul filament pentru imprimantele 3D, capabil să producă piese deopotrivă flexibile și incredibil de rezistente, este acum disponibil în noi culori:

 • Almond (migdală)
 • Caramel
 • Blush (roșiatic)

În curând va fi disponibil și la noi!
Dacă ești interesat, nu ezita să ne contactezi și, eventual, să lansezi o precomandă.

(29 ianuarie 2015)

Fenner Drives anunță noul filament SemiFlex un filament mai rigid decât binecunoscutul NinjaFlex, care extinde și mai mult gama aplicațiilor prin imprimare 3D. SemiFlex este materialul ideal pentru a obține:

 • Nivel de detaliu ridicat;
 • Părți incluse cu geometrie complicată;
 • Text cu rezoluție ridicată;
 • Imprimare fără suport a părților cu suprafețe înclinate;
 • Capacitate de absorbție a șocurilor;
 • O rigiditate crescută pentru o flexibilitate mai redusă.

În curând va fi disponibil și la noi!
Este deja comandat!

(29 ianuarie 2015)