Aici la FormWerk, ne-am lovit de unele limitări în ultima vreme. Știți cum e: odată cu creșterea volumului de muncă, totul devine mai problematic și frustrarea poate atinge nivele de tip “Pericol”. Așa că recent am stat toți în jurul mesei și am creat moduri organizaționale și individuale de a fi mai productivi – dublu de muncă în jumătate din timp, în vreme ce ne simțim toți mai fericiți și mai motivați. La urma urmei, asta este și promisiunea SCRUM, nu? În consecință, deci, acum facem modificări importante în organizație.

Dar acest articol are alt scop – să vă ofere o perspectivă diferită asupra subiectului SCRUM. Vrem să vorbim despre cum imprimarea 3D și designul pentru fabricație aditivă pot deveni unelte solide pentru dezvoltarea super agilă și suplă de hardware.

Pe parcursul unui sprint SCRUM de 2-4 săptămâni, o echipă de dezvoltare proiectează, construiește, testează ȘI pune în aplicare o anumită componentă, ansamblu, subansamblu sau prototip îmbunătățit incremental. Asta înseamnă că în jumătate de an, ați putea dezvolta cu ușurință 5-10 iterații funcționale ale aceleiași piese!

Iterațiile pot ținti scăderea greutății, integrarea funcțională, integrarea mecatronică și a sezorilor. Ideea e că porniți de la un simplu proiect care se îmbunătățește incremental pe parcurs, oricare ar fi obiectivul de optimizare.

Firește, pentru a livra componentele sau piesele cât de rapid posibil, e nevoie de un atelier funcțional, dotat cu CNC-uri, tăietoare laser și echipament de sudură. Dar, sincer, noi cu greu ne-am putea imagina un astfel de atelier fără una sau mai multe imprimante 3D. Dacă vreți să proiectați și fabricați un produs într-un mod care este deopotrivă corect și rapid, imprimarea 3D este răspunsul, indiferent dacă e vorba de piese de plastic, metal sau de o placă de circuite cu un layout nou. În opinia noastră, în ziua de azi nu există cale mai bună de a dezvolta hardware extrem decât cu ajutorul imprimării 3D. Și ca în cazul multor altor aplicații / cadre de lucru, imprimantele 3D nu ocupă neapărat locul central dar cu siguranță facilitează ca nimeni altele accesul la nivelul următor.

Dacă producția de serie utilizează aceleași imprimante 3D (sau, ideal, unele chiar mai bune) ca dezvoltarea de hardware, veți putea implementa în mod constant rezultatul fiecărui sprint SCRUM pe linia funcțională de producție, fără a trebui să așteptați un nou model de produs sau actualizarea unui model.

Roboții din rândul cărora fac parte de fapt și imprimantele 3D pot deveni ceea ce compilatoarele sunt în dezvoltarea de software, domeniul pentru care SCRUM a fost inițial creat. Și iată cum acesta transcende din virtual în lumea reală… Același set de abilități dar un multifuncțional diferit: imprimanta 3D.

Dacă v-a plăcut acest subiect și vreți să aflați mai multe, vă rugăm căutați studii de caz unde cadrul de lucru SCRUM a fost folosit la dezvoltarea de hardware.

Companii precum Tesla și SpaceX sunt integral organizate pe principii SCRUM/Agile pentru hardware/software, așa că puteți arunca un ochi la: https://www.youtube.com/watch?v=w5c5KzpamiM

Și un studiu de caz cool pentru dezvoltarea Gripen Fighter Plane de la SAAB, la: https://www.scruminc.com/scrum-military-aviation/

Lectură plăcută!

Yannick Bastian
Fondator & Președinte FormWerk