Așa cum s-ar putea să știți deja, Polymaker e un brand care s-a dedicat combaterii risipei de plastic poluant. Gama lor, PolyTerra™ PLA, a fost primul pas către crearea de produse mai sustenabile și mai blânde cu mediul.

Într-adevăr, țelul Polymaker este de a migra întregul lor portofoliu în această direcție. De aceea, de acum, Polymaker va utiliza exclusiv role din carton 100% reciclat pentru filamentele lor.

Noua rolă are fața din carton reciclat de 4mm grosime, presat și tăiat pe contur. Aceasta este lipită cu un clei special de o secțiune de tub din același carton reciclat. Grosimea cartonului asigură filamentului o protecție excelentă, iar filamentul se poate derula foarte eficient pe toate modelele interne sau externe de suport de rolă.

O nouă etichetă, cu text mai mare, a fost creată pentru cutie, ușurând identificarea materialului, a culorii și diametrului filamentului. Pe rolă sunt prezentate informații de bază pentru imprimarea 3D și un ghid de greutate a filamentului (o inovație mai veche a Polymaker, imitată ulterior de mulți coompetitori ai săi).

Una dintre cele mai mari provocări pentru Polymaker a fost găsirea unui clei care să reziste la temperaturile mari necesare lucrușlui cu anumite filamente. De exemplu, gama Polymaker din nylon are nevoie de 100°C pentru uscare, iar cleiul din surse naturale utilizat la fabricarea noilor role rezistă cu succes acestor temperaturi, fără a se topi.

  • 100% reciclate și reciclabile
  • Tone de plastic economisite, care nu mai poluează
  • Întregul portofoliu de filament va trece pe role reciclate în cca. 1 an
  • Fără broșuri sau fluturași de hârtie în cutie, numai coduri QR care duc la informații și fișe de produs
  • Noi cantități
  • Derulare îmbunătățită